Căror probleme emoționale le răspunde procesul terapeutic?

Între realitatea obiectivă, cea subiectivă și nivelul intersubiectiv între care conștiința noastră pendulează continuu, suntem, cu toții, uniți de aceleași nevoi și afectați profund atunci când acestea nu se pliază sau nu sunt conforme cu tiparele noastre personale.

În cadrul terapiei, ne vom focaliza pe:
Reconectarea cu partenerul de viață;
Înțelegerea dinamicii în relațiile cu ceilalți;
Conectarea cu copilul și cu nevoile sale;
Înțelegerea stilurilor de gândire și a celor emoționale.

Cum (re)descoperim sensul și semnificația?

Identificăm situațiile problematice din viața dumneavoastră;

Încercăm “lentile” mentale noi – descoperim care sunt gândurile, emoțiile și crezurile personale în ceea ce ține de situațiile sau sentimentele problematice;

Identificăm apoi strategiile de gândire negative sau neconstructive;

Le flexibilizăm și le transformăm apoi în strategii care să ne ajute.

Femeia adultă: Anxietate, stres și multitasking

Ritmul rapid în care ne spunem poveștile și stresul asupra diferitelor aspecte ale vieții noastre (cariere, șefi, clienți, crize financiare, copii, soți și părinți) pot începe să se adune și să provoace un stres real. Acest lucru poate duce la anxietate, depresie și alte provocări dureroase și poate, desigur, reverbera în ceea ce ține de sănătatea noastră fizică.

Cum putem înțelege și stăpâni cu succes căile prin care multele curente din viața noastră interacționează și afectează sănătatea noastră emoțională? Pe lângă lucrul la probleme cum ar fi depresia sau anxietatea, mulți oameni folosesc efectiv terapia pentru:

A se cunoaște mai bine pe ei înșiși;
A stabili și atinge obiective personale sau profesionale;
A intra în contact cu emoțiile proprii, a învăța cum să-și exprime sau gestioneze emoțiile;
A înțelege mai bine și profund felul în care prezentul este afectat de trecut.

Înțelegând efectul factorilor externi, așa cum sunt cei sociali, culturali, istorici și politici asupra vieții voastre, vom putea examina și pătrunde mai bine rolurile pe care femeia le joacă în viața sa, ce tranziții face între aceste roluri și cum afectează această pendulare constantă modul în care femeia gândește și simte despre ea însăși.

Terapia permite și încurajează astfel găsirea celei mai bune căi spre vindecare de sine, dezvoltare și creștere socio-emoțională.

Copii și adolescenți. Terapia gândurilor mari în oameni mici

Mulți copii, preadolescenți și adolescenți întâmpină dificultăți în felul în care simt, gândesc sau acționează. Această categorie specifică de pacienți ajunge în terapie din cauze variate, cele mai des întâlnite sunt depresia, anxietatea, deficit de atenție, hiper-activitatea, experiențele traumatice, bullying-ul, tulburările alimentare, divorțul părinților sau pierderea cuiva drag.

În lipsa intervențiilor psihoterapeutice, acești copii și adolescenți vor trăi cu posibila consecință de a dezvolta, la vârstă adultă, boli mentale de o severitate mai crescută.

De-a lungul procesului terapeutic, copilul / adolescentul va afla că gândurile provoacă sentimente ce le pot schimba simțitor comportamentul, dar și că, odată identificate modelele de gândire dăunătoare, acestea pot fi schimbate, la rândul lor, spre bine. Terapeutul stabilește o relație emoțională în care problema și perspectiva acestuia să fie cuprinse în siguranța relației terapeutice.

În căutarea iubirii

A fi single în plin secol 21, tehnologizat și cu opțiuni infinite, poate fi, pe cât de frumos și libertin, pe atât de stresant sau deprimant.

Dating-ul poate fi dificil dintr-o varietate de motive, așa cum sunt respingerea, frustrarea de a nu găsi un partener potrivit sau anxietatea primelor întâlniri, unde mulți pacienți resimt neliniște în a spune lucrurile potrivite sau sunt încărcați de stresul de a nu face vreo greșeală strategică.
Această anxietate, sau hiper-conștiința de sine, poate duce la situații tensionate, acțiuni inconsistente cu propria persoană sau la senzația că experiența în sine e prea greu de dus.

În cadrul întâlnirilor noastre, veți înțelege care este stilul dvs. de dating și-l veți putea privi obiectiv, poate pentru prima dată după mult timp. Veți învăța cum să gestionați anxietatea la întâlniri, cum să scăpați de tensiunea stranie a performanțelor pe care vi le auto-impuneți pentru a impresiona, dar și cum vă exprimați liber și neîngrădit. Iar acolo unde povestea nu include un potențial de compatibilitate, vom identifica metodele necesare cele mai bune pentru dumneavoastră, pentru a gestiona aceste situații într-o manieră cât mai sănătoasă din punct de vedere emoțional.